2012 m. birželio 20 d., trečiadienis

Artėjančių rinkimų dundenimas

Straipsnis geras ir parašytas raštingo žmogaus (retas atvejis blogosferoj). Tik gaila kad antraštės klausimas taip ir lieka neatsakytas. Čia autorius nenori atsakyti, ar nežino ką sakyti?

Galiu padėti. Žmonės rengiasi balsuoti už Darbo partiją ir p. Uspaskich dėl paprasčiausios bet amžinos priežasties, Ushaskich šneka kad eis su liaudimi, už jos interesus, gal ir už vietinį verslą tiek smuklesnį tiek ir stambesnį, ar net savo. Be to, skirtingai nei lakūnas, nebuvo teisingumo nukanalizuotas už įstatymo ribų. Uspaskich'as sunkiu momentu transliavo sveiko vyro, besimėgaujančio rusiškos pirties malonumais, vaizdus. Demonstruoja kad gavęs elito kuoka per galva, nepasiduoda ir nesuakmenėja, o toliau kažką kombinuoja. Mėmių liaudis nemyli, o šaunūs vyrukai visuomet ras savo pasekėjų ir rėmėjų ratą.

Tuo tarpu beveik visi likę pretendentai prisiekinėja kad dirbs dėl tarptautinių rinkų ir užsienio investuotojų pasitikėjimo. Jei tai nesutaps su Lietuvos žmonių tikslais ar poreikiais, ką padarysi, teks žmonėms pakentėti.

Konservatoriai, prisižiūrėję sėkmės Graikijoj, situaciją interpretuoja savaip ir mėgina kelti isteriją kad Seimo rinkimai rudenį - tai pasirinkimas tarp kurso į Vakarus ir naujos rusų okupacijos. O vieninteliai galintys pasipriešinti slenkančiai okupacijai - žinoma konservatoriai, vieninteliai ir nepakartojami Lietuvos patriotai. Ir koks skirtumas kiek jie pavogė, ko nepadarė, su kuo susipyko, kur apsijuokė ar ko neišmano.

Liberalai dar tiesa atvirai ir nuosekliai teigia kad jiems nusispjaut į Lietuvos interesus jeigu jie neatitinka tarptautinių rinkų ir užsienio investuotojų interesų. Su tokia programa jų šansai minimalūs ir 5proc. įveikti. Gelbsti tik fotogeniškos asmenybės - grožio etalonas p. Šimašius, romusis švietimo ministras ir ne tik gražus bet ir darniai kalbantis susisiekimo ministeris.

Likę balsuotojai, kurių diagnozė nėra lietuviškas liberalas, bei kurie netiki kad rusai jau puola ir tik konservatoriai juos gali apgint, bet vistik mano kad ivano prie vamzdžių leisti nevalia, balsuos už socialdemokratus.

Kol kas atrodo kad rusai puola, konservatorių reitingo procentėliai po truputį kyla, darbiečių leidžiasi. Visos viltys laimėt lieka Sirijoj, gal laiku pradės kariauti ir rusų desantininkai turės nešti kailį iš Tartus bazės su visom savo raketom ir malūnsparniais.

Bet kaip sako liaudis - viltis durnių motina.

2 komentarai:

  1. Suvirintojas, skirtingai nei nukanalizuotas lakūnas, pabėgo į rusišką pirtį, nes ten Lietuvos įstatymas nebeveikia ;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gi kitas TAIP koalicijos veikėjas sėkmingai slapstėsi Lenkijoj, ir praėjus sunkumui laimingai grįžo į Tėvynę ir politinės veiklos aukštumas.

      Įvaizdis yra beveik viskas :)

      Panaikinti